Kollégium

Kollégiumunk – jelentkezés

Mi, az Isteni Szeretet Leányai szerzetesközösség, leánykollégiumunkat/diákotthonunkat Budapesten két épületben működtetjük: 1094 Budapest, Viola u. 32. és 1163 Budapest, Sasvár u. 25. szám alatt. Célunk: Hitüket élő, szakterületükön érdeklődő és a női hivatásra tudatosan készülő lányok segítése. Épületeink kialakítása: 2-3-4 fős szobák; WC/zuhanyzók; konyha; mosoda; kert; tanulóhelyiség. Felvételét kérheti bármely budapesti felsőoktatási intézmény hallgatója. Más vallásúak is felvételt nyerhetnek, de szükséges lelkészi ajánlás, hogy hitüket gyakorolják, aszerint élnek.

A jelentkezési lapot - amelyet itt tölthet le - valamint az önéletrajzot, és plébánosi vagy lelkészi ajánlást a következő e-mail címre kérjük eljuttatni: sr (pont) terez [kukac] gmail (pont) com, Menyhárt M. Teréz nővér részére. Az olvasottak alapján a jelentkezővel felvesszük a kapcsolatot és behívjuk felvételi-ismerkedő beszélgetésre:

Olvassa el figyelmesen a Házirendet, lentebb olvasható.

Néhány fotó a kollégiumról:

https://docs.google.com/presentation/d/12HVW7Qcw9Hw5iczeysySbqe-xTr6P8-H...

Évközben is üresedhet meg hely, van felvételi alkalom, küldje be papírjait. Jelentkezési lapja nélkül telefonon sem tudunk többet mondani.

A kollégium vezetője: Menyhárt M. Teréz nővér FDC 

Tel: 06308173797

 

***

HÁZIREND

1. A Mária Intézet Kollégiuma egyházi diákotthon, amit a jelentkezők tudomásul vettek, ezért kötelességük annak szellemében élni és a közösségi életet tehetségük szerint gazdagítani. Minden lakó törekedjen a másokhoz való alkalmazkodásra és a Diákotthon épületének és berendezési tárgyainak megbecsülésére. (A berendezések vagy elektromos csatlakozások hibáját jelezzék a hibafüzetben!)

2. A Diákotthon szeptember 1-től június 30-ig üzemel. A diákotthoni díj 10 hónapra van elosztva, amit minden hónap 15-ig kell befizetni, akkor is, ha a hallgató huzamosabb ideig otthon tartózkodik.

3. A rendszeres munkához pihenésre is szükség van, ennek érdekében este 22 és reggel 6 óra között őrizzék meg a csendet. Este 22 óráig fejezzenek be minden zajkeltő tevékenységet!  (mosás, zuhanyozás, hajszárítás, zene)

4. A diákotthon lakói személyes holmijukért maguk felelnek. A szoba tisztaságáért a benne lakók felelősek. Takarítás a lakók közös megegyezése alapján történik. Napközben az ágyneműt el kell rendezni.

5. Szobáikat közös megegyezés után dekorálhatják, de csak a falfelület megsértése nélkül, így ne használjanak nyomot hagyó ragasztót sem. Törekedjenek a jó ízlésre! A szobát átrendezni, a bútorokon és falakon bármit szerelni, szögelni csak előzetes engedély alapján szabad.

6. A szobák a tanulásra és pihenésre szolgálnak, ezért rádióval, hangszerek használatával, valamint hangoskodással ne zavarják a diákotthonban tartózkodókat. 

7. A konyhát, zuhanyozót használat után mindenki úgy hagyja el, ahogy találni szeretné! A konyhát maguk után kérjük, hagyják rendben! Főzés alatt az ajtót legyenek szívesek becsukni és az ablakot kinyitni! Élelmiszert teán kívül a szobákban nem szabad tárolni és bevinni! A hűtőszekrény rendben tartása, leengedése e.ü. szempontból igen fontos. Erre ügyeljenek! 

8. A szobában tilos tartani mikrohullámú sütőt, villanyrezsót, TV-t és egyéb nagy teljesítményű elektromos berendezést, amelyek egyrészt megnövelik a közös villanyszámlát, másrészt tűzveszélyesek.

9. A közös konyhai felszerelés minden használat után tisztán kell, hogy visszakerüljön a helyére. A villanytűzhelyt, az asztalt és a csepegtetőt használat után tisztítsák meg! Saját dobozok, evőeszközök, tálaló felszerelés elpakolásáról a tulajdonosának kell gondoskodnia – egy napon belül – valamint ezeket saját jelzéssel el kell látni! Ne hagyjanak mosatlant a mosogatóban, mindig rögtön mosogassanak el maguk után!

10. Figyeljenek arra, hogy a kuka ürítése szerda és péntek reggel illetve délelőtt történik, így érdemes ekkortájt kihozni a szemetet. A szobai szemetet ne a konyhai szemetesbe tegyék, hanem vigyék ki a „nagy kukába”.

11. Az épületben dohányozni tilos! Tűzrendészeti szabály! Megszegése a hallgató elbocsátásával jár.

12. A mosást, szárítást az erre kijelölt helyiségben végezzék. A szobákban ruhát szárítani tilos! Ágyhuzatot a kollégiumban nem moshatnak. A gépeket szabályszerűen kezeljék! Az okozott kárt meg kell téríteni!

13. Este 21 óráig lehetőség szerint mindenki térjen haza. Az éjszakát a diákotthonon kívül, csak szülő tudtával tölthetik, aki értesíti a Diákotthon Vezetőjét. Ennek megszegése a diákotthonból való kizárást vonja maga után.

14. Aki 21 óra után tervezi visszaérkezését, nevét tegye ki a „Későn jövök” táblára. A riasztó rendszert használnia kell; mindent jól jelezzen a hétvégi távozás füzetbe is, nehogy kizárják az épületből. A KÉSŐN JÖVÖK AZT JELENTI, HOGY ÉJFÉLIG HAZA KELL ÉRKEZNIE!

15. Kérünk mindenkit, ha beérkezett a diákotthonba rögtön tegye ki a nevét a táblára, ha pedig elmegy itthonról vegye le azt! Köszönjük!

16. A Diákotthon kapuja mindig zárva tartandó! Amikor bejönnek, vagy kimennek, győződjenek meg róla, hogy rendesen becsukták-e maguk után a kaput!

17. Aki a közösség békéjét, nyugalmát megbontja, a vezetőség elbocsájthatja.

18. Vendéget csak a kijelölt helyen megengedett fogadni, és legkésőbb 20 óráig tartózkodhat a diákotthon területén. Akinek vendége van, jelezze a „Vendégem van” c. táblán. A vendég fogadásának időtartalmával legyen mindig tekintettel a többiekre!

***