Kollégiumunk- Mária Intézet

Jelentkezés

Köszönjük az érdeklődést! Beküldendő: Jelentkezési lap, Önéletrajz, Ajánlás.

Bővebben erről, valamint a Házirendről, elhelyezésről, díjról lentebb olvashat. 

Felvételét kérheti, jelentkezhet, bármely budapesti felsőoktatási intézmény hallgatója vagy képzésében sajátos helyzetben lévő is. Lentebb olvasható, milyen papírokat küldjön be, és személyes beszélgetésre hívjuk, ahol megmutatjuk az épületet, a házirendről stb. is ismertetőt adunk, és a jelentkező kérdéseire is válaszolunk.

Mi, az Isteni Szeretet Leányai szerzetesközösség Budapesten, kis létszámban tudunk diáklányoknak szállást adni: 1094 Budapest, Viola u. 32. és 1163 Budapest, Sasvár u. 25. szám alatt. Célunk: Hitüket élő, szakterületükön érdeklődő és a női hivatásra tudatosan készülő lányok segítése. Kis létszámú lakóközösségeink kialakítása: épületenként 5 szobában (2-3-4 fős); WC/zuhanyzó; konyha; mosoda; kert; tanulóhelyiség 

Más vallásúak is felvételt nyerhetnek, de szükséges lelkészi ajánlás, hogy hitüket gyakorolják, aszerint élnek. 

A jelentkezési lapot - amelyet itt tölthet le - valamint az önéletrajzot (részletesebbet kérünk, nem az eddigi tanulmányok felsorolását), és plébánosi vagy lelkészi ajánlást, a következő e-mail címre kérjük eljuttatni:

fdckollegium@gmail.com

 

Az olvasottak alapján a jelentkezővel felvesszük a kapcsolatot, és behívjuk felvételi-ismerkedő beszélgetésre. (A kollégium, házirend ismertetése, kérdések fogadása stb.)

Kölcsönös megfelelés esetén létrejöhet a felvétel.

Néhány fotó az alábbi linken: 

https://docs.google.com/presentation/d/12HVW7Qcw9Hw5iczeysySbqe-xTr6P8-H5HK0zBlnFY4/edit#slide=id.gc6f972163_0_0

Támogatás lehetősége:

Amennyiben szeretné támogatni munkáinkat,

az alábbi bankszámlára küldheti adományát:

Isteni Szeretet Leányai Kongregációja

OTP Bank 11711034-20424851

Házirend

1. A Mária Intézet egyházi diákotthon, amit a jelentkezők tudomásul vettek, ezért kötelességük annak szellemében élni, és a közösségi életet tehetségük szerint gazdagítani. Közös programok: adventi imaóra, közös Karácsonyozás, nagyböjti imaóra.

2. Az Intézmény szeptember 1-től június hónap utolsó munkanapjáig üzemel. Jelentkezéskor a hallgatók hely biztosítása érdekében a bentlakási szerződésben megállapított helyfoglaló összeget befizetnek (25.000 Ft /1 havi díj/ amit év végén visszakaphatnak. Évközben történő eltávozás esetén a befizetett összeg az Intézménynél marad. A kollégiumi díj 10 hónapra van elosztva, amit minden hónap 15-ig kell befizetni, akkor is, ha a hallgató huzamosabb ideig otthon tartózkodik. A kollégium a legtöbb hétvégén nyitva van, de ünnepnapokon, hosszú hétvégeken zárva tart.

3. A rendszeres munkához pihenésre is szükség van, ennek érdekében este 22:30 és reggel 6 óra között őrizzék meg a csendet. Este 22:30 óráig fejezzenek be minden zajkeltő tevékenységet! (mosás, zuhanyozás, zene stb.)

4. Az utolsó hazatérők kötelessége a kapu biztonságos bezárása, a villanyok leoltása.

5. A szoba tisztaságáért a benne lakók felelősek. Takarítás a lakók közös megegyezése alapján történik. Napközben az ágyneműt el kell rendezni.

6. A konyhát, zuhanyozót használat után mindenki rendben hagyja el. Az aktuális konyhafelelősök feladata a szemét kivitele és a rendrakásra motiválás. Élelmiszer tárolása, fogyasztása csak az étkezőben történhet. A hűtőszekrény rendben tartása, leengedése e.ü. szempontból igen fontos. Erre ügyeljenek! Villannyal, vízzel takarékoskodjanak!

7. Az épületben dohányozni tilos! Tűzrendészeti szabály! Megszegése a hallgató elbocsátásával jár.

8. A mosást, szárítást az erre kijelölt helyiségben végezzék. A gépeket szabályszerűen kezeljék! Ágyneműt, huzatot a kollégiumban nem moshatnak.

9. Szobáikat közös megegyezés után dekorálhatják. Törekedjenek a jó ízlésre. A szobát átrendezni, a bútorokon és falakon bármit szerelni, szögelni csak az Intézmény vezetőjének előzetes engedélye alapján szabad. Az üres férőhelyekhez tartozó bútorokat a helyükön kell hagyni, és kérjük megóvni, kímélve használni.

10. A késői hazatérést - vagyis a 21:30 óra utánit - jelezzék a „Későn jövök” táblán! A Házirend értelmében és a közösség pihenése érdekében max. éjfélig maradhat kint, aki "Későn jövök" táblát használ. (Későn jövök szituáció: hittancsoport esti programja, kulturális program s hasonlók esetén.) Hajnali visszatérést nem tudunk engedélyezni. Az éjszakát a kollégiumon kívül tölthetik, de a "Távozás füzetbe" azt is be kell írni, éppúgy, mint a hétvégi, és egyéb hosszabb eltávozást, hazautazást! Ennek megszegése a kollégiumból való kizárást vonja maga után. Késő esti haza utazást nem tud a kollégium támogatni.

11. Vendéget csak a kijelölt helyen lehet fogadni, rövid időre, és legkésőbb 19 óráig tartózkodhat vendég a diákotthon területén. Akinek vendége van, jelezze a „Vendégem van” c. táblán. Szállóvendég fogadása nem engedélyezett. Aki mégis fogad szállóvendéget, a vezetőség elbocsájthatja.

12. A "Távozás füzetet", "Hibafüzetet", valamint az "Itthon vagyok", "Későn jövök", és "Vendégem van" táblákat használnia kell a hallgatónak.

13. Aki a közösség békéjét, nyugalmát megbontja, a vezetőség elbocsájthatja. (Ennek a túl sok késő esti kimaradás; a túl sok program, vagy túl sok diákmunka miatti gyakori késői hazatérés is lehet oka - mert a szobatársak pihenésére is ügyelni kell.)

14. Szándékos károkozás, vagy nem rendeltetésszerű használat miatti rongálódás esetén kártérítést kérhet az Intézmény. Aki elveszíti a bejárati, egyéb kulcsokat, köteles megtéríteni az új kulcs/chip árát.

15. A meghibásodást írják be a hibafüzetbe! A szokott módon szerelőt hív az Intézmény. A bentlakók szerelőt nem hívhatnak, sem barátot, sem más valakit szerelni.

***