Zárdáink - Intézményeink

Tartományház Mária Intézet

Tartományház Mária Intézet

1094 Budapest , Viola utca (30) 32.
Alapítási éve: 1994.

Tartományi központ
Kollégium

Elérhetőségeink>>

Ezt az épületet az állam cserébe adta, a szétszóratás előtt tulajdonunkban lévő 2 ház (Budapest IX. ker. Bokréta utca 27. és a Budapest IX. ker. Tűzoltó u. 27.) helyett, melynek elfogadása lehetetlen volt, mert a benne lakóknak (16 család) lakásról kellett volna gondoskodnunk. A 40 évig gondozatlan épület felújítása is a mi feladatunk lett volna, amit anyagilag nem tudtunk megvalósítani. Más megoldásról kellett gondoskodnunk.

A kerület önkormányzata a Viola utca 32. számú romos épületet és a 30. számú telket ajánlotta fel és vállalta a ház felújítását. Ezt a lehetőséget elfogadtuk. Jelenleg az ingatlan már apostoli munka végzésére is alkalmas. A ház egyik részében működik a tartományi központ. A másik részében egyetemista lányok részére otthont biztosítunk.

 

Krisztus Király Zárda

1163 Budapest, Sasvár utca 25.
Alapítási éve: 1996.

Idős Nővérek Otthona
Kollégium

Elérhetőségeink>>

Ezt az épületet a szétszóratás előtt tulajdonunkban lévő Budapest XVI ker. Mészáros József utca 15. szám alatt lévő ház helyett kaptuk. Korábban a tulajdonunkban lévő épületet az állam a benne lakóknak már eladta s így a rendelkezések értelmében nem tudtuk visszaigényelni. A cserébe kapott épület egy elhanyagolt, lakatlan 8 tantermes iskola volt. Ezt az épületet szívesen fogadtuk el, mert közvetlenül a Plébániatemplom mellett van, s így az idős nővérek részére megkönnyíti a szentmisére járást, u.i. paphiány miatt a zárdában csak időnként van szentmise.

A nővérek öregedése és betegsége miatt szükségessé vált részükre egy olyan otthont biztosítani, ahol betegségük esetén ellátásban részesülhetnek. Ehhez az épület bővítésére volt szükség. Ezt sikerült 1996. évben megvalósítani. Az épület egyik részében a nővérek élnek, a másik részében főiskolás, egyetemista lányok részére kollégium működik. Az ingatlan Budapest területéhez tartozik, annak kertvárosi részében, szép környezetben helyezkedik el.