Zárdáink - Intézményeink

Tartományház Mária Intézet

Tartományház Mária Intézet

1094 Budapest , Viola utca (30) 32.
Alapítási éve: 1994.

Tartományi központ
Kollégium

Elérhetőségeink>>

Ezt az épületet az állam cserébe adta, a szétszóratás előtt tulajdonunkban lévő 2 ház (Budapest IX. ker. Bokréta utca 27. és a Budapest IX. ker. Tűzoltó u. 27.) helyett, melynek elfogadása lehetetlen volt, mert a benne lakóknak (16 család) lakásról kellett volna gondoskodnunk. A 40 évig gondozatlan épület felújítása is a mi feladatunk lett volna, amit anyagilag nem tudtunk megvalósítani. Más megoldásról kellett gondoskodnunk.

A kerület önkormányzata a Viola utca 32. számú romos épületet és a 30. számú telket ajánlotta fel és vállalta a ház felújítását. Ezt a lehetőséget elfogadtuk. Jelenleg az ingatlan már apostoli munka végzésére is alkalmas. A ház egyik részében működik a tartományi központ. A másik részében egyetemista lányok részére otthont biztosítunk.

 

Krisztus Király Zárda

1163 Budapest, Sasvár utca 25.
Alapítási éve: 1996.

Kolostor

Elérhetőségeink>>

Ezt az épületet a szétszóratás előtt tulajdonunkban lévő Budapest XVI ker. Mészáros József utca 15. szám alatt lévő ház helyett kaptuk. Korábban a tulajdonunkban lévő épületet az állam a benne lakóknak már eladta s így a rendelkezések értelmében nem tudtuk visszaigényelni. A cserébe kapott épület egy elhanyagolt, lakatlan 8 tantermes iskola volt. Ezt az épületet szívesen fogadtuk el, mert közvetlenül a Plébániatemplom mellett van, s így az idős nővérek részére megkönnyíti a szentmisére járást, u.i. paphiány miatt a zárdában csak időnként van szentmise.

Az épület a jövőben kolostorként működik tovább. Az ingatlan Budapest területéhez tartozik, annak kertvárosi részében, szép környezetben helyezkedik el.